December 14, 2010

Aku dah T.U.A?

Assalamualaikum W.B.T sahabat sekalian.


Korang nmpk kan perkataan kat atas tu? Ya, it's Happy Birthday! Aku dah lama xsambut bufday aku ni. Last skali aku sambut menyambut masa sekolah rendah. Xsilap aku masa darjah 3 rasanya yang last sekali. Sedih kan. Dah hampir 11 tahun xcelebrate. Tiap-tiap tahun aku just terima wish je. Tetiba mood sedih. Hehe. Sebenarnya, aku sedih sebab selalunya kalau bufday aku, aku selalu kuar ngan member yang tak pernah ku lupa sepanjang hidupku walaupun dia sudah pergi...


Namanya Napi. Meh aku citer ckit aper yg istimewa pasal Napi. Dulu masa aku kawan ngan dia, aku xperasan pon yang dia ni amek berat pasal aku. Aku kawan ngan dia sejak sekolah menengah lagi. Pastu, dia sambung MRSM aku SBP. Kemudian, kiteorg berjumpa balik kat matrik KMKN. Start dari situlah aku rapat ngan dia sampai alam universiti, tapi yang bezanya aku study UM dia sambung kat Uitm Shah Alam. Sewaktu aku belajar di UM, dia lah yang slalu call aku, lawat aku, ajak aku kuar malam. Tiap-tiap minggu dia amek taw pasal aku. Itu yang buat aku rapat ngan dia. Start duk universiti la aku baru aku perasan betapa sayangnya dia kat aku. Tapi apakan daya, umurnya tak panjang. Dia pergi meninggalkan aku dan rakan-rakanku pada 22 Oktober 2009. Dah hampir setahun lebih dia pergi. Tapi memori dia bersama aku takkan ku lupa seumur hidup. Aku janji! Walaupun sekarang aku ader ramai kawan, tapi aku rasa masih kosong dalam jiwaku sebab ketiadaan Napi. Sampai sekarang aku belum jumpa pengganti Napi untuk aku. Aku pernah cuba mencari, tapi semuanya hangat-hangat tahi itik...

Mengalir air mataku bila aku menulis entry ini. Tak mengapalah. Itu sudah suratan takdir. Yang pergi tetap pergi kan. Al-Fatihah untuk dia.

Oke, berbalik kepada tajuk aku. Aku dah TUA? Haha. Takderlah tua sangat kan. Baru nak masuk umur 21 beb! Hihihi. Tapi yer la kan kalau pikir-pikir balik terasa cepat sangat cepat masa berlalu. Macam bawak lambo pon ader. Selama 21 tahun ni la, macam-macam benda berlaku dalam hidupku. Ader berkait ngan famili, kawan mahupun rakan yang baru kenal. Kadang-kadang tu terpikir gak kalau la ader awek skang leh gak celebrate. Tapi apakan daya. Xder sorang pon lekat ngan aku. Hahaha. Macam playboy pon ada gak kan. No la. Aku xpenah nak tipu dayakan hati sorg pompuan. Wahh! Macam baik sgt la bunyinya. Haha. Manusia ni kan xsempurna. Tapi dalam ketidaksempurnaan itu kita mestilah lakukan yang ter-B.A.I.K punya untuk diri kita dan juga orang len. Btul x? Xbtul angguk je la ye! :D

Kepada kaum Hawa yang ingin mendekatiku, aku JANJI padamu, akan ku jagamu seperti daun hempedu yang segar dimakan, bak sirih yang dihiris halus, ibarat tarik rambut dalam tepung, rambut jangan putus tepung kita buat kek la ye! Oke kan peribahasa ni. Konpem straight A. Haha. Itu sajelah setakat ni kata-kata hikmahku. Kepada yang lahir sama tarikh ngan aku, iaitu 15 December 1989, 'Selamat Hari Lahir' ye! Semoga hidup anda sentiasa di bawah lindungan Ilahi. Till then. Assalamualaikum. ;)

video

7 comments:

  1. woo, sedih bro. tapi hok pasal arwah jelah sedih nyo.
    psl pmpuan tu, klakar! hahaha :D

    ReplyDelete
  2. sedih2 pon nok wat gano lg dop. yg pergi tetap pergi. anyway thanks a lot ek sbb baco. haha. ajok saing2 suh baco etek. nok knal2 etek. hahaha. ;p

    ReplyDelete
  3. yolah. sedekoh al-fatihah la ko dio time ingat gk. time xdok kijo gni buleh la baco. nk kenal saing2 jh ko? hahahaha :P

    ReplyDelete
  4. thanks 4 consideration. nok knal2 jah. haha. anyway gmbr awk sy siap edit doh tp xdok lawa sgt sy edit. xpo ko?

    ReplyDelete
  5. urm urm urm..sedih ah psl napi tu..sokseksoksek lg ngs..igt lg dat day..after 2days xtido,msg napi xreply sbb busy nk siapkan animation nk ltk sound effect,wat animation yg xmenjadi2..jaja texted me and gtau..time tu gk menangis..huuuu...
    neway,happy bday mat ju..nnt ahad bowling joms =)

    ReplyDelete
  6. sobbs. rindu arwah. napi napi. sokmo duk mesej dulu2. smoga arwah tenang lonih. insyaAllah.

    tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo tuo

    ReplyDelete
  7. panim : tu la key. tp nok wat gano. takdir ALLAH. xleh nok lawey. ahad ni xleh la. sbb jumaat gi key eL doh.

    payyah : samo2 kito doa dio deh.

    age is just a number! haha. ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...