February 13, 2011

Langit tak seindah dulu!

Assalamualaikum W.B.T rakan-rakan sekalian.

     Haish! Sudah lama blog-ku bersawang kan? Memang pon. Setiap kali aku post mesti sebut pasal ni. Haha. Aku dah lama tak update. Masakan tidak dong. Sibuk dan sibuk. Ponat pon ado. Takpalah. Aku janji nanti lepas setel semua keje, aku update tiap-tiap hari ya! Insya-ALLAH. Anyway, kali ni aku taknak sambung citer si Amar dengan Ayu tu. Sebab nak bagi korang surprise sikit. Hihi. Bukan ape. Aku takdak mood lagi nak baca original story. Panjang la. Kalo forward kat korang takdak guna aku post sebelum ni. Ya dak? Haha. Sabo la yer! Senyum.

    Okelah. Dah lama aku tertanya-tanya, curious, confius, heran, pelik, bingung dan seangkatan dengannyalah dengan sikap setiap lelaki atau wanita yang udeh berkapel. Terutama lelaki la kan. Sebab aku lelaki. Contohnya macam kat bawah ni...

Aku : Wei ****, jom gi lepak minum tgk bola! Malam ni game best woo!
Member : Wei takleh ar. Awek aku ajak kuar. Sori ar. Mlm besok ke. Kita kuar ek. Hehe.

Besok malamnya...

Aku : ****, tadi aku jumpa awek ko duk lepak ngan ****? Len macam je aku tgk.
Member : Wei! Ko pehal nak sibuk-sibuk urusan aku. Dan ko jangan nak tuduh-tuduh awek aku kuar ngan jantan lain. Aku cepuk ko nnt!
Aku : Hek eleh. Ko ni. Pasal pompuan nak cari gaduh ngan member sendiri. Blah ar ko!

     Korang leh taw kan aper akan jadi pastu? Lu pikirlah sendiri. Konpem gaduh dua orang ni. Yap! Memang betul. Perkara cam gini dah banyak kali berlaku kat aku. Dah serik dah. Pasal pompuan memang manusia hilang pertimbangan. Sampai nak bertumbuk-tumbuk. Macamlah pompuan tu leh bawa ko masuk syurga! Blah la. Marah ni! Hahaha. Takder aperlah. Cuma aku heran kenapalah orang kalo dah ader awek. Member disisihkan. Aper salah member sebenarnya. Dulu bukan main masa takder awek. Lepak skali. Shisha-ing skali. Oppss! Tak elok taw. Jangan hisap! Hihi. Men futsal skali. Makan skali. Cocok bulan skali. Hish! Memang tak leh blah kan kalo laki perangai camni. Pulau je patut. Sedih kan kalo benda ni jadi. Sampai hati ko!



     Jadi, kepada para lelaki, usahlah dikau beryo-yo-oh je ngan awek ko ader tu sampai member pon korang nak tolak tepi. Belum kawin lagi pon. Kudrat pon tak kuat lagi. Jangan nak bangga sgt kalo ader awek tu. Kalo ader awek bleh. Tapi kalo member sendiri pon nak cari gaduh. Aper cer bro? Ibarat kain putih, disimbah minyak, bertahun-tahun pun kain tu masih kotor. Haa paham x? Buat-buat paham la yer! Setakat ni saje entry aku. Semoga korang sentiasa berwaspada dalam apa jua korang buat. Trust yourself. You know more than you think you do. Insya-ALLAH! Till then. Assalamualaikum.



video

4 comments:

  1. x semua mcm tu..
    jadik lah lelaki yg tau nak bahagi masa..
    antara kawan n awek..
    :)...dedue sama penting...

    ReplyDelete
  2. hehe. yap! benar. tapi biasala kan. lelaki kan ader ego dia. tak dinafikan. :)

    ReplyDelete
  3. tu lah org cakap..seorang pompuan bisa menjahanamkan sebuah empayar yang gah dalam sekelip mata

    ReplyDelete
  4. kan? hurmm. tp apekan daya. nafsu lelaki hanyalah satu. xdapek den nk nolong. haha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...